Kód:
Leze housenka po větvi a vidí krásný lísteček.
Povídá: "Áááá, lísteček, to si dám."
Chystá se zakousnout a najednou ji napadne myšlenka:
"Kdepak, já si počkám, až ten lísteček doroste a sním ho teprve potom. A budu velká a krásná."
Letí kolem kos a povídá: "Jejda, housenka, to bude bašta."
Chystá se ji sezobnout, když tu náhle - myšlenka:
"Kdepak, já si počkám, až vyroste ten krásný lísteček. Na něm si pochutná housenka a na té zase já. A bude ze mě velký, krásný pták."
Jde kolem kočka. Koukne na kosa a praví: "Mnam, to bude večeře, jedna báseň."
Vyšplhá se na strom a vtom - myšlenka:
"Kdepak, já si teď hezky počkám, až doroste ten šťavnatý lísteček.
Lísteček sní housenka, která bude šťavnatá a výživná.
Housenku sní kos a bude buclatý a chutný a kosa sním já a budu nejsilnější a nejkrásnější kočka široko daleko."
Vše proběhlo podle scénáře, housenka slupla lísteček, kos housenku, kočka skočila - minula a spadla do potoka.
Poučení:
"Čím delší předehra, tím mokřejší číča.."
Leze myška po poušti a kolem krku má uvázanou velkou růžovou mašli. Po několika dnech se doplazí vysílená ke studni. "Studánko studánko, dej mi vodu nebo zhynu."
A studánka na to : "Když mi dáš svou mašli tak já ti dám vodu."
"Ale já ti nemůžu dát svou mašli, ta je po babičce." Myška se tedy nenapila a po několika hodinách zemřela.
Po ní se vydala do pouště druhá myška, taky s růžovou mašlí kolem krku. Taky se po několika dnech doplazila ke studni.
"Studánko dej mi vodu nebo zhynu."
A studánka na to : "Když mi dáš svou mašli tak já ti dám vodu."
Myška: "No ona je sice po babičce, ale voda je přednější." Studánka dala vodu, myška se napila plazila se dál, ale za pár dnů stejně zemřela.
A ponaučení pro dívky: Dáš, nedáš, stejně chcípneš.
Chodi takhle chlapek uprostred noci po loznici porad sem a tam sem a tam .. Děsně dupe a funi, az to probudi manzelku, ktera spi na posteli. Ta si prome oči a kouka na manžela: "Prosimtě Karle co to dělas?"
Chlapek se zastavi a povida: "Holka, ja bych souložil! Holka, jak já bych souložil. To je hrozny"
Manželka se narovna v posteli usmeje se a rika:"No tak pojď karle..."
Chlapek si ji zmeri a povida "Ja to precejenom radsi rozchodim"